vrijdag 27 augustus 2010

De weerkoffer

Tijdens het 2de semester kregen we tijdens de les wero de opdracht om een weerkoffer te maken. Het was de bedoeling dat je de weerkoffer kon gebruiken voor zowel de 1ste, 2de en 3de kleuterklas. De opdracht bestond erin om een plank te maken waarop je het weer kon aflezen. Daarnaast moest er ook gebruik gemaakt worden van verschillende kaartjes zodat er een moeilijkheidsgraad te onderscheiden was. Een onderdeel van de opdracht was ook: maak 3 weerinstrumenten waarmee je weer op één of andere manier kan meten. Ook werd er verwacht dat je een teken, symbool, voorwerp maakte die erop wees wie de weerman of weervrouw van de dag was. Een laatste onderdeel van de opdracht was om een aankleedpop te maken.

Nadat ik deze opdracht kreeg bracht ik meteen een bezoek aan de bibliotheek en het internet. Ik zocht allerlei prentjes, foto’s, ideeën om te kunnen starten aan mij weerkoffer. Na vele keren te brainstormen en te overleggen met medestudenten kwam mij weerkoffer tot stand.

Mijn weerkoffer bevat.

- Foto’s van 6 verschillende weersituaties voor het 1ste kleuter

- Verschillende prenten van weersituaties voor het 2de kleuter

- Verschillenden prenten van weersituaties voor het 3de kleuter

- Een ketting voor de weerman of weervrouw

- Prenten en foto’s van de verschillende seizoenen met een moeilijkheidsgraad voor de 1ste,2de en 3de kleuterklas

- Een aankleedpop

- De dagen van de week met prenten en in geschreven vorm

- De maanden van het jaar door middel van prenten

Om mijn weerkoffer functioneel te maken en ervoor te zorgen dat hij goed hanteer is voor kleuters koos ik ervoor om met velcro te werken. Alle kaartjes kunnen gemakkelijk bevestigt of verwijderd worden van het bord. Het bord kan ook gevouwen worden zodat het geheel in een doos past en deze niet veel plaats inneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten