vrijdag 27 augustus 2010

Muziekinstrumenten

Muziek is een onderdeel in de kleuterklas die je niet meer kan wegdenken. ’s Morgens wordt de dag ingezet door het ochtendlied. Gedurende de dag worden er tal van functionele liedjes gebruikt in de kleuterklas. Daarnaast heb je ook nog een de themaliedjes die gebruikt worden in de kleuterklas. Muziek is niet meer weg te denken uit het leven van een kleuter. Kinderen zijn gek op zingen, denk maar eens aan de tientallen keren dat ze staan mee te zingen met de gekende liedjes van K3, Piet piraat enz.
Muziek is meer dan een cd op te leggen en de kleuters te laten luisteren. Kleuters maken graag zelf muziek maar de aankoop van muziekinstrumenten is niet goedkoop. Dit is zeer gemakkelijk op te lossen door zelf muziekinstrumenten te maken. Klinkt niet eenvoudig maar zo is het wel. Dit was dan ook de opdracht die we kregen tijdens de lessen muziek.

Na het maken van muziekinstrumenten konden we deze dan ook gebruiken tijdens de stage van maart en mei. Kleuters waren altijd zeer verast als ik mijn doos met instrumenten boven haalde. Ze waren heel geïnteresseerd en vooral nieuwsgierig om al deze nieuwe dingen uit te testen.

Mijn muziekkoffer bevat volgende elementen:

- Ritmestokken gemaakt uit bamboe

- Schuddoosje gevuld met rijst of mais

- Een bellenkrans

- Trommels

- Trommelstokken zacht en hard

- Een triangel

- Een fietsbel op een stokje met bijhorende stokjes om te beslaan

- Een schellenschok ( gemaakt met behulp van kroonkurkjes)

- Schuurblokjes ( schuurpapier op een houten blokje )

let's start at the very beginning
a very good place to start
when you read you begin with abc
when you sing you begin with do re mi
do re mi
the first three notes just happen to be
do re mi do re mi
do re mi fa so la te

Geen opmerkingen:

Een reactie posten